کارآفرینی کارگاه ریخته گری تحت فشار آلمینیوم
مقدمه :
گزارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدماتی تولید قطعات صنعتی از طریق ریختگری تحت فشار آلومینیوم می باشدکه در قالب متدولوژی علمی مطالعات امکان سنجی تهیه گردیده است و مطابق متدولوژی فوق ، ابتدا محصول مورد مطالعه به طور دقیق معرفی شده و سپس بررسی های لازم روی بازار آن صورت خواهد گرفت و در ادامه مطالعات فنی در خصوص چگونگی تولید و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری مورد نیاز نیز شناسایی شده و در نهایت ظرفیت های اقتصادی و حجم سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای طرح برآورد و ارائه خواهد شد تا با استفاده از آن سرمایه گذران و علاقه مندان محترم بتوانند کلیه اطلاعات مورد نیاز را کسب و در جهت انجام سرمایه گذاری اقتصادی با دید باز و مسیرشفاف اقدام نمایند. امید است این مطالعات کمکی هرچند کوچک در راستای توسعه صنعتی کشورمان بعمل بیاورد .
کارآفرینی کارگاه ریخته گری تحت فشار آلمینیوم
فهرست مطالب
خلاصه طرح : 6
فصل اول 7
کلیات 7
مقدمه : 8
نام کامل طرح و محل اجرای آن : 8
محل اجرا : 9
مشخصات متقاضیان : 9
دلایل انتخاب طرح : 9
وضعیت و میزان اشتغالزایی : 10
تاریخچه و سابقه مختصر طرح : 10
نام و کد محصولات 10
دسته بندی محصول 11
شماره تعرفه گمرکی 11
شرایط واردات محصول 12
بررسی استانداردهای موجود در مورد محصول 12
بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول 12
بررسی قیمتهای داخلی 12
قیمت های جهانی 13
معرفی موارد مصرف وکاربرد محصولات 13
کاربرد در صنعت خودرو 14
کاربرد در ساخت قطعات ماشین آلات صنعتی 14
کاربرد در ماشینهای اداری 15
کاربرد در لوازم خانگی 15
کاربرد متفرقه 15
بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول 15
کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول 16
کشورهای تراز اول تولیدکننده انواع خودرو 16
کشورهای عمده تولیدکننده ماشین آلات صنعتی 17
ذیلا" کشورهای عمده تولیدکننده ماشینآلات صنعتی معرفی شده است : 17
معرفی شرایط صادرات 17
بررسی روند ظرفیت نصب شده تولید قطعات در کشور 19
نگاهی به راندمان تولید )درصد استفاده از ظرفیت اسمی( در واحدهای تولیدی فعال 19
بررسی روند تولید واقعی قطعات صنعتی به روش دایکاست در کشور 20
بررسی سطح تکنولوژی تولید در واحدهای فعال 21
فرایند تولید قطعات به روش دایکاست به صورت زیر است: 21
پیشبینی عرضه در بازار آینده کشور 22
الف ( پیشبینی عرضه واحدهای فعال 22
ب ( پیشبینی عرضه واحدهای در حال ایجاد 22
با توجه به جدول بالا ، ظرفیت طرح های در حال ایجاد که در آینده به ظرفیت نصب شده کشور اضافه خواهد شد، به صورت زیر قابل پیش بینی است: 23
بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا نیمه اول سال 1385 23
بررسی روند مصرف از آغاز برنامه سوم تاکنون 24
برآورد میزان مصرف قطعات در صنایع خودروسازی 25
الف( برآورد میزان مصرف در هر خودرو )واحد خودرو( 25
میزان مصرف قطعات آلومینیومی در هر خودرو 11,2 درصد وزن آن برآورد گردید . لذا بر حسب ماهیت این قطعات تقسیم بندی زیر در مورد آنها قابل انجام می باشد : 26
ب( برآورد تعداد خودروی تولید شده در کشور 26
برآورد روند مصرف در بازار خدمات پس از فروش خودرو 28
توضیح : در جدول بالا : 29
برآورد میزان مصرف غیر خودروئی قطعات دایکاست 30
جمع بندی میزان مصرف کل قطعات دایکاست در کشور 30
جمع بندی میزان مصرف داخل قطعات دایکاست در صنعت خودرو 31
بررسی روند صادرات از آغاز برنامه توسعه سوم تا سال 1385 31
صادرات قطعات خودرو 31
صادرات قطعات دایکاست غیر خودروئی 32
بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه توسعه چهارم 33
برآورد میزان تقاضای بازار خودروئی در آینده 33
الف( پیشبینی تقاضا در بازار خودروسازان 33
ب( بازار خدمات پساز فروش خودرو 33
برآورد میزان تقاضای بازار غیرخودروئی در آینده 34
جمع بندی پیش بینی تقاضای بازار داخل در آینده 34
برآورد قابلیت صادرات در آینده 35
برآورد تقاضای کل 35
جمع بندی و نتیجه گیری مطالعات بازار و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحدهای جدید از نگاه توجیه پذیری بازار 36
بررسی اجمالی تکنولوژی و روش تولید محصول در کشور و مقایسه آن با دیگر کشورها 36
بررسی روش تولید دایکاست 36
روش تولید قطعات آلومینیومی از طریق ریختگری تحت فشار )دایکاست( را میتوان به صورت زیر نمایش داد: 36
شرحی بر فعالیتهای مختلف فرایند تولید 37
ذوب شمش آلومینیوم در کوره 37
انتقال مذاب آلومینیوم به ماشین دایکست 37
پرس)تزریق( آلومینیوم مذاب به داخل قالب 37
خارج کردن قطعه از قالب و تریم آن 37
ماشینکاری 38
مقایسه روش تولید معمول کشورمان با دیگر کشورهای جهان 38
روش تولید با روش های تولید مورد استفاده در سایر کشورها مورد مقایسه قرار گیرد نتایج زیر حاصل خواهد شد : 38
تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژیهای مرسوم در تولید محصول 39
با عنایت بر شرح ارائه شده تکنولوژی، نقاط قوت و ضعف آن در جدول زیر جمعبندی شده است : 39
مجوز های قانونی : 39
مراحل صدور جواز تاسیس : 39
شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس 40
1- اشخاص حقیقی 40
2- اشخاص حقوقی 40
مدارک مورد نیاز: 40
اصلاحیه جواز تاسیس : 41
تعریف: 41
صدور پروانه بهره برداری : 42
مراحل صدور توسعه طرح : 42
فصل دوم 43
روش انجام کار 43
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه : 44
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : 44
فهرست تجهیزات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها : 44
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار : 45
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت جذب مشتریان 46
برآورد حداقل ظرفیت اقتصادی طرح 46
لحاظ کردن نقطه سربسر تولید 46
لحاظ کردن حداقل سود مورد انتظار 46
پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح 47
انتخاب محل اجرای یک طرح تولیدی عموماً براساس معیارهای زیر صورت می گیرد : 47
بازارهای فروش محصول 47
الف ( بازار خودروسازان 48
بازار تولید کنندگان لوازم خانگی و ماشین آلات صنعتی 48
بازار تأمین مواد اولیه 48
احتیاجات و نیازمندیهای دیگر طرح 49
امکانات زیر بنایی مورد نیاز 49
حمایت های خاص دولتی 49
با جمعبندی مطالعات مکانیابی، محل اجرای مناسب اجرای طرح در جدول زیر آمده است. 50
وضعیت حمایت های اقتصادی و بازرگانی 50
حمایت های تعرفه گمرکی و مقایسه آن با تعرفه های جهانی 50
حمایت های مالی 51
فصل سوم 52
امور مالی طرح 52
سرمایه گذاری ثابت طرح : 53
خرید دفتر کار : 53
هزینه زمین : 53
هزینه محوطه سازی : 54
هزینه ساختمان سازی: 54
هزینه تاسیسات و تجهیزات عمومی : 55
تجهیزات مورد نیاز : 55
تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی 56
وسایل اداری و خدماتی 56
وسایط نقلیه 57
هزینه های قبل از بهره برداری 57
هزینه های پیش بینی نشده 57
جدول هزینه های ثابت طرح : 58
مواد اولیه : 58
برآورد مواد اولیه عمده مورد نیاز سالیانه و محل تامین آن 58
معرفی نوع ماده اولیه عمده 58
معرفی منابع تأمین مواد اولیه 59
برآورد قیمتهای مواد اولیه مصرفی 59
برآورد میزان مصرف سالانه مواد اولیه 59
بررسی تحولات اساسی در روند تأمین اقلام عمده مورد نیاز در گذشته و آینده 60
انرژی مصرفی سالیانه : 61
بررسی تأسیسات و امکانات زیربنایی مورد نیاز طرح 61
برآورد برق مورد نیاز و چگونگی تأمین آن 61
برآورد آب مورد نیاز و چگونگی تأمین آن 61
برآورد سوخت مصرفی مورد نیاز و چگونگی تأمین آن 62
برآورد امکانات مخابراتی و ارتباطی لازم و چگونگی تأمین آن 62
برآورد امکانات زیربنایی مورد نیاز 62
نیازمندی طرح به راه را میتوان در حالت زیر مورد بررسی قرار داد : 63
عبور و مرور کامیونهای حامل مواد اولیه و محصول 63
عبور و مرور کارکنان 63
سایر امکانات مانند راهآهن، فرودگاه و بندر 63
فصل چهارم 64
جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات 64
نتایج حاصله از اجرای طرح : 65
الف - با عنایت بر مطالعات صورت گرفته، نتیجه گیری میشود که احداث واحدهای جدید تولید قطعات دایکاست در کشورتوجیه ناپذیر می باشد که دلایل آنرا می توان بصورت زیر بیان کر د: 65
ب – در صورتیکه مجری طرح از توانائی ها و مزیت های زیر برخوردار باشد ، می تواند طرح را در ظرفیت پیشنهادی و با اهدف صادرات انجام دهد 65
خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی کارگاه ریخته گری تحت فشار آلومینیوم پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .
مقدمه :
مطالعات امکان سنجی، مطالعات کارشناسی است که قبل از اجرای طرح های سرمایه گذاری اقتصادی انجام میگیرد. در این مطالعات از نگاه بازار، فنی و مالی و اقتصادی طرح مورد بررسی و آنالیز قرار گرفته و نتایج حاصل از آن به عنوان مبنایی برای تصمیم گیری سرمایه گذاران مورد استفاده قرار می گیرد.
گزارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدماتی تولید قطعات صنعتی از طریق ریختگری تحت فشار آلومینیوم می باشدکه در قالب متدولوژی علمی مطالعات امکان سنجی تهیه گردیده است و مطابق متدولوژی فوق ، ابتدا محصول مورد مطالعه به طور دقیق معرفی شده و سپس بررسی های لازم روی بازار آن صورت خواهد گرفت و در ادامه مطالعات فنی در خصوص چگونگی تولید و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری مورد نیاز نیز شناسایی شده و در نهایت ظرفیت های اقتصادی و حجم سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای طرح برآورد و ارائه خواهد شد تا با استفاده از آن سرمایه گذران و علاقه مندان محترم بتوانند کلیه اطلاعات مورد نیاز را کسب و در جهت انجام سرمایه گذاری اقتصادی با دید باز و مسیرشفاف اقدام نمایند. امید است این مطالعات کمکی هرچند کوچک در راستای توسعه صنعتی کشورمان بعمل بیاورد .
پروژه کارآفرینی تولید حوله
1- 1 مقدمه :
حوله، روپاک یا آبچین تکهای از الیاف جذبکننده از جنس پشم، پارچه و یا کاغذ است که برای خشک کردن یا پاک کردن به کار میرود. حولهها معمولاً دارای پُرز هستند تا خاصیت آبگیری آنها بیشتر شود.
انواع حوله
• حوله حمام
• حوله شنا
• حوله لباسی (گونهای ربدشامبر)
• حوله پالتویی
• حوله کاغذی
• حوله پارچهای (کهنه)
همچنین نوع بافت حوله میتواند دابیباف یا ژاکارد باشد.
موضوع:
پروژه کارآفرینی تولید حوله
فهرست مطالب
فصل اول - کلیات
1- 1 مقدمه :
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح :
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه :
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
نساجی
تولید حوله :
رده بندی الیاف در صنعت نساجی
مقدمات تکمیل کالای نساجی
روشهای تکمیل کالای نساجی
انواع تکمیل
تکمیل موقت
تکمیل دائم
تکمیل ثابت
شستشوی کالای نساجی
آهار زنی و آهار گیری
مرسریزاسیون
سفیدگری
تکمیل ضد آب و دور کننده آب
تکمیل ضد آتش
تکمیل ضد باکتری و ضد قارچ
نرم کنندهها
مجوز های قانونی :
مراحل صدور جواز تاسیس :
شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافتجواز تاسیس
1- اشخاص حقیقی
2- اشخاص حقوقی
مدارک مورد نیاز:
اصلاحیه جواز تاسیس :
تعریف:
صدور پروانه بهره برداری :
مراحل صدور توسعه طرح :
فصل دوم - روش انجام کار
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :
بازدید از محل تولید حوله
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
فهرست تجهیزات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار :
حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی :
حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی :
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت جذب مشتریان)
فصل سوم - امور مالی طرح
1- سرمایه گذاری ثابت طرح :
1-1- زمین محل اجرای طرح :
2-1- محوطه سازی :
3-1- ساختمان ها :
4-1- تأسیسات و تجهیزات :
5-1- ماشین آلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی :
6-1- وسایل نقلیه و وسایل حمل و نقل داخل کارخانه :
7-1- تجهیزات اداری و کارگاهی :
8-1- هزینه های قبل از بهره برداری :
جدول هزینه های ثابت طرح :
2- هزینه های جاری طرح :
1-2- حقوق و دستمزد :
حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی :
حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی :
2-2- مواد اولیه و بسته بندی :
3-2- هزینه سوخت و انرژی :
4-2-استهلاک و تعمیر و نگهداری (ارقام به میلیون ریال) :
جدول هزینه های جاری طرح :
جدول هزینه های ثابت و متغیر تولید :
سرمایه در گردش :
جدول سرمایه گذاری :
قیمت تمام شده هر واحد تولید
قیمت فروش کالا
محاسبه نقطه سر به سر
میزان فروش در نقطه سر به سر
سود ناویژه
محاسبه سود ویژه
سود عملیاتی
نرخ بازدهی سرمایه
دوره بازگشت سرمایه
ارزش افزوده ناخالص
ارزش افزوده خالص
فصل چهارم - جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات
نتایج حاصله از اجرای طرح
1- 1 مقدمه :
حوله، روپاک یا آبچین تکهای از الیاف جذبکننده از جنس پشم، پارچه و یا کاغذ است که برای خشک کردن یا پاک کردن به کار میرود. حولهها معمولاً دارای پُرز هستند تا خاصیت آبگیری آنها بیشتر شود.
انواع حوله
• حوله حمام
• حوله شنا
• حوله لباسی (گونهای ربدشامبر)
• حوله پالتویی
• حوله کاغذی
• حوله پارچهای (کهنه)
همچنین نوع بافت حوله میتواند دابیباف یا ژاکارد باشد.
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید حوله
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
نام نام خانوادگی مدرک تحصیلی تلفن
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح :
توجه به خودکفایی این صنعت و همجنین نیاز بازار داخلی به تولید این محصول با توجه به این که تولید حوله می تواند به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور کمکی هر چند کوچک نماید و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعالیت های تولیدی این طرح را برای اجرا انتخاب کرده ام.
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه :
این طرح از جهات گوناگون برای جامعه مفید است ، شکوفایی اقتصادی و خودکفایی در تولید یکی از محصولات ، سوددهی و بهبود وضعیت اقتصادی ، اشتغالزایی ، استفاده از نیروی انسانی متخصص در پرورش کالای داخلی و بهره گیری از سرمایه ها و داشته های انسانی در بالندگی کشور .
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 46 نفر میباشد .
تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
درباره ریشه واژه حوله دو دیدگاه در دست است:
1. واژه حوله واژه ایست پارسی-ترکی؛ساخته شده از دو بخش خواب (یا خو) به همراه پسوند ترکی ـلی که روی هم رفته معنای خوابدار را میدهد که اشاره به پرزهای روی حوله است. ولی چون در زبان ترکی استانبولی واک «خ» نداریم به جای خولی به آن حولی یا هولی میگفتند. در بازگشت این واژه به پارسی به ریخت حوله یا هوله درآمد.
2. واژه حوله از ریشه حَوَلَ عربی است که در زبان عربی معنای نیرو میدهد ولی در پارسی به معنای پیرامون و گرداگرد درآمده است. پس واژه حوله با این دید به معنای ابزار در برگرفتن یا چیزی که انسان به دور خود میپیچد معنا میشود.
آنچه که نیاز است در مورد حوله بیشتر بدانیم
1 – حوله را هیچگاه بدون بسته بندی خریداری نکنید.
2 – بمنظور حفظ سلامتی خود از استفاده حوله بطور مشترک جداً خودداری فرمائید.
3 – بمنظور گندزدایی و از بین بردن میکروبها در طول زمان استفاده ، حوله سفید را انتخاب نمائید.
4 – در هنگام شستشو حوله های رنگی از بکاربردن سفید کننده خودداری نمائید .
5 – در هنگام شستشو از شستن حوله با سایر البسه تا حد امکان خودداری نمائید.
6 – درجه حرارت مناسب آب لباسشوئی را برای شستشوی حوله حداکثر40 درجه راانتخاب نمائید .
7 – حوله های یکطرف مخمل زیباتر است و لیکن حوله های دو طرف آبگیر ( بدون مخمل ) قدرت جذب آب بیشتری را دارد.
8 – آیا می دانید مصرف سرانه حوله در اروپا و آمریکا 5 kg و در ایران 1 kg می باشد.
9 – برای حفظ سلامتی خود به طول عمر مفید حوله که کالای بهداشتی می باشد توجه فرمائید.
الف – طول عمر مفید حوله دستی با ضریب 3 به یک برای هر نفر حداکثر 6 ماه می باشد.
ب - طول عمر مفید انواع حوله استخر و سونا با ضریب 3 به یک برای هر نفر حداکثر یکسال می باشد.
ج - طول عمر مفید حوله حمام با ضریب 3 به یک برای هر نفر حداکثر 15 ماه می باشد.
د – طول عمر مفید انواع حوله پوشیدنی ( پالتوئی ) با ضریب 2 به یک برای هر نفر حداکثر دو سال می باشد.
طرح کارآفرینی تولید آبمیوه به روش صنعتی
عنوان : طرح کارآفرینی تولید آبمیوه به روش صنعتی
- 1 مقدمه :
معرفی محصول
مشخصات کلی محصول
آب میوه ها و نوشابه های گازدار حاصل از آن از نظر اجرا و عدم اجرای فرآیند شفاف سازی به دو نوع زلال (شفاف شده ) و کدر (پالپ شده) و از نظر میزان میوه طبیعی محتوی (آب میوه و یا پالپ ) به سه گروه ، آب میوه ، نکتار میوه ، و شربت میوه تقسیم می گردد . میزان میوه طبیعی محتوی در گروه آب میوه 100% ، در گروه نکتار بسته به نوع میوه بین 25 – 50 % و در گروه شربت میوه بین 6 – 30 % متغیر می باشد .
فاکتورهایی که برای طبقه بندی و تعریف بکار گرفته می شود متفاوت بوده و این تفاوت تا به امروز به وضوح مشخص نشده است . بدین سبب به نوشابه های شفاف ، آ ب میوه و به نوشابه های کدر ، نکتار گفته می شود .
معلوم است که بعضی از میوه ها (سیب ، انگور ، آلبالو) ، بسته به ویژگی طبیعی میوه و عادات مصرف به صورت شفاف و بعضی دیگر (هلو ، زردالو و پرتقال ) ، به صورت کدر مورد فرآیند قرار می گیرند . علی رغم کدر بودن ، از پرتقال آب میوه ، نکتار و شربت میوه نیز تهیه می شود . به صرف کدر بودن اطلاق کلمه نکتار در مورد تمامی آنها صحیح نبوده و سبب اشتباه می گردد همچنین با وجود شفاف بودن از آلبالو ، علاوه بر آب میوه ، نکتار و شربت میوه نیز تهیه می شود . بنابراین اطلاق کلمه آب میوه به صرف شفاف بودن آنها در مورد تامی شان درست نیست
طرح کارآفرینی تولید آبمیوه به روش صنعتی
فهرست مطالب
خلاصه طرح : 4
فصل اول - کلیات 5
1- 1 مقدمه : 6
معرفی محصول 6
مشخصات کلی محصول 6
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن : 7
محل اجرا : 7
1 – 3 – مشخصات متقاضیان : 7
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح : 8
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه : 8
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی : 8
مجوز های قانونی : 9
مراحل صدور جواز تاسیس : 9
شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس 9
1- اشخاص حقیقی 9
2- اشخاص حقوقی 10
مدارک مورد نیاز: 10
اصلاحیه جواز تاسیس : 11
تعریف: 11
صدور پروانه بهره برداری : 11
مراحل صدور توسعه طرح : 12
فصل دوم - روش انجام کار 13
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه : 14
بازدید از کارخانه افشره 14
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : 14
فهرست تأسیسات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها : 15
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار : 15
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت جذب مشتریان) 16
فصل سوم - امور مالی طرح 17
1- سرمایه گذاری ثابت طرح : 18
1-1- ماشین آلات : 18
مواد جانبی مورد نیاز 20
2-1- تأسیسات : 21
جدول شماره 1 ، قیمت فروش آب میوه سیب 21
جدول شماره 2 ، قیمت فروش آب میوه انگور 22
جدول شماره 3 ،واحدهای فعال در تولید آب میوه 22
جدول شماره 4 ،واحدهای در دست احداث تولید آب میوه 23
جدول شماره 5 ،واردات آب میوه در سال 84 23
جدول شماره 6 ، واردات سال 83 25
جدول شماره 7 ، واردات سال 82 27
جدول شماره 8، واردات سال 81 27
جدول شماره 10 ، روند واردات آب میوه از سال 80 تا 84 28
نمودار شماره 1 ، روند واردات آب میوه (حجم واردات ) طی سال های 80 تا 84 28
جدول شماره 11 ، صادرات در سال 84 29
جدول شماره 16 ، روند صادرات آب میوه از سال 80 تا 84 34
نمودار شماره 2 ، روند صادرات آب میوه (حجم واردات) طی سال های 80 تا 84 34
شکل شماره 1 ، مراحل مختلف تولید کنسانتره آب میوه 35
شکل شماره 2 ، مراحل تولید آب میوه و نکتار از کنسانتره 36
شکل شماره 3 ، نقشه جانمای ماشین آلات بخش تولید کنسانتره 37
شکل شماره 4 ، نقشه جانمای بخش تولید آب میوه 38
شکل شماره 5 ، نقشه جانمای کارخانه 39
جدول شماره 19 ، هزینه های محوطه سازی 39
جدول 20 ، هزینه های ساختمانی 40
جدول 23 ، هزینه های وسائل نقلیه 40
جدول 24 ، هزینه های تجهیزات و وسائل اداری و خدماتی 41
جدول 25 ، جمع بندی هزینه های ثابت احداث واحد 41
جدول 26 ، هزینه های قبل از بهره بردای 42
2- هزینه های جاری طرح : 43
1-2- حقوق و دستمزد : 43
جدول 28 ، هزینه های مربوط به خقوق و دستمزد پرسنل اداری 43
جدول 29 ، هزینه های مربوط به خقوق و دستمزد پرسنل تولید 44
برآورد آب ، برق ، سوخت و ارتباطات: 45
جدول 30 ، هزینه های آب ، برق ، سوخت و ارتباطات 45
2-2- هزینه تعمیرات و نگهداری و استهلاک : 46
جدول 31 ، هزینه های تعمیر ، نگهداری و استهلاک 46
جدول 33 ،هزینه های ثابت و متغیر تولید 46
5-2- هزینه مواد اولیه و مصرفی سالیانه : 47
جدول هزینه های مواد اولیه 47
کل هزینه سرمایه گذاری ثابت : 48
کل هزینه های تولید : 48
سرمایه در گردش : 48
با در نظر گرفتن قیمت متوسط محصول آب میوه برای هر پاکت 1200 ریال داریم : 48
5- سرمایه در گردش : 49
در زیر به برآورد سرمایه در گردش به تفکیک پرداخته شده است : 49
فصل چهارم - جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات 50
نتایج حاصله از اجرای طرح : 51
خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی تولید آب میوه پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .
- 1 مقدمه :
معرفی محصول
مشخصات کلی محصول
آب میوه ها و نوشابه های گازدار حاصل از آن از نظر اجرا و عدم اجرای فرآیند شفاف سازی به دو نوع زلال (شفاف شده ) و کدر (پالپ شده) و از نظر میزان میوه طبیعی محتوی (آب میوه و یا پالپ ) به سه گروه ، آب میوه ، نکتار میوه ، و شربت میوه تقسیم می گردد . میزان میوه طبیعی محتوی در گروه آب میوه 100% ، در گروه نکتار بسته به نوع میوه بین 25 – 50 % و در گروه شربت میوه بین 6 – 30 % متغیر می باشد .
فاکتورهایی که برای طبقه بندی و تعریف بکار گرفته می شود متفاوت بوده و این تفاوت تا به امروز به وضوح مشخص نشده است . بدین سبب به نوشابه های شفاف ، آ ب میوه و به نوشابه های کدر ، نکتار گفته می شود .
معلوم است که بعضی از میوه ها (سیب ، انگور ، آلبالو) ، بسته به ویژگی طبیعی میوه و عادات مصرف به صورت شفاف و بعضی دیگر (هلو ، زردالو و پرتقال ) ، به صورت کدر مورد فرآیند قرار می گیرند . علی رغم کدر بودن ، از پرتقال آب میوه ، نکتار و شربت میوه نیز تهیه می شود . به صرف کدر بودن اطلاق کلمه نکتار در مورد تمامی آنها صحیح نبوده و سبب اشتباه می گردد همچنین با وجود شفاف بودن از آلبالو ، علاوه بر آب میوه ، نکتار و شربت میوه نیز تهیه می شود . بنابراین اطلاق کلمه آب میوه به صرف شفاف بودن آنها در مورد تامی شان درست نیست .
تفاوت بین آب میوه های شفاف و نوشابه های حاصل از آن با سایر نوشابه ها ، اجرای عمل پرس کردن و فرآیند شفاف سازی می باشد . پس از عمل شفاف سازی ، آب میوه معمولاٌ تغلیظ می شود . هنگام رقیق کردن کنسانتره با توجه به میزان آب اضافه شده ، آب میوه ، نکتار و یا شربت بدست می آید . در مورد نکتار و شربت میوه اکثراٌ شکر و اسید نیز اضافه می گردد .
پروژه کارآفرینی تولید غذای کودک
1- 1 مقدمه :
یک برنامه غذایی مناسب باید کلیه مواد مغذی (مواد نشاسته ای ، پروتئینی ،چربی ،ویتامین ها و املاح) را به نسبت های متعادل در اختیار کودک قرار دهد تا انرژی مورد نیاز او که معمولاَ بر اساس صد کیلو کالری به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است ،تامین شود. معمولاَ 50 درصد انرژی مورد نیاز کودک از مواد قندی ،30 درصد از مواد چربی و حدود 20 درصد از مواد پروتئینی به دست می آید . بدیهی است بر حسب عادات مختلف غذایی و افزایش وزن کودک ،نسبت های فوق بین 5 تا 10 درصد قابل تغییر هستند. غذای کودکان یک تا دوساله باید کم حجم ولی مقوی مناسب و شامل همه ی گروه های غذایی باشد . مقدار غذای کودک می تواند بر حسب اشتهای او افزایش یابد.
موضوع:
پروژه کارآفرینی تولید غذای کودک
فهرست مطالب
فصل اول - کلیات
1- 1 مقدمه
1 – 2 نام کامل پروژه و محل اجرای آن
محل اجرا
1 – 3 – مشخصات متقاضیان
1 – 4 – دلایل انتخاب پروژه
1 – 5 میزان مفید بودن پروژه برای جامعه
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی
تاریخچه و سابقه مختصر پروژه
اهمیت غذای کودک
نکاتی برای حفظ ایمنی غذای کودک
تغذیه تکمیلی
مجوز های قانونی
مراحل صدور جواز تاسیس
شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس
1- اشخاص حقیقی
2- اشخاص حقوقی
مدارک مورد نیاز
اصلاحیه جواز تاسیس
تعریف
صدور پروانه بهره برداری
مراحل صدور توسعه پروژه
فصل دوم - روش انجام کار
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه
بازدید از محل تولید غذای کودک
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده
فهرست تجهیزات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار
حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی
حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت جذب مشتریان)
فصل سوم - امور مالی پروژه
1- سرمایه گذاری ثابت پروژه
1-1- زمین محل اجرای پروژه
2-1- محوطه سازی
3-1- ساختمان ها
4-1- تأسیسات و تجهیزات
5-1- ماشین آلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی
6-1- وسایل نقلیه و وسایل حمل و نقل داخل کارخانه
7-1- تجهیزات اداری و کارگاهی
8-1- هزینه های قبل از بهره برداری
جدول هزینه های ثابت پروژه
2- هزینه های جاری پروژه
1-2- حقوق و دستمزد
حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی
حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی
2-2- مواد اولیه و بسته بندی
3-2- هزینه سوخت و انرژی
4-2-استهلاک و تعمیر و نگهداری
جدول هزینه های جاری پروژه
جدول هزینه های ثابت و متغیر تولید
سرمایه در گردش
جدول سرمایه گذاری
ظرفیت تولید
قیمت فروش واحد
فروش کل
قیمت تمام شده هر واحد تولید
محاسبه نقطه سر به سر
میزان فروش در نقطه سر به سر
سود ناویژه
محاسبه سود ویژه
سود عملیاتی
سود ویژه قبل از کسر مالیات
نرخ برگشت سرمایه
دوره برگشت سرمایه
فصل چهارم - جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات
نتایج حاصله از اجرای پروژه
1- 1 مقدمه :
یک برنامه غذایی مناسب باید کلیه مواد مغذی (مواد نشاسته ای ، پروتئینی ،چربی ،ویتامین ها و املاح) را به نسبت های متعادل در اختیار کودک قرار دهد تا انرژی مورد نیاز او که معمولاَ بر اساس صد کیلو کالری به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است ،تامین شود. معمولاَ 50 درصد انرژی مورد نیاز کودک از مواد قندی ،30 درصد از مواد چربی و حدود 20 درصد از مواد پروتئینی به دست می آید . بدیهی است بر حسب عادات مختلف غذایی و افزایش وزن کودک ،نسبت های فوق بین 5 تا 10 درصد قابل تغییر هستند. غذای کودکان یک تا دوساله باید کم حجم ولی مقوی مناسب و شامل همه ی گروه های غذایی باشد . مقدار غذای کودک می تواند بر حسب اشتهای او افزایش یابد.
از آنجا که حس کنجکاوی کودک جهت آشنا شدن با دنیای خارج تاثیر زیادی بر اشتهای او می گذارد ، این امر ایجاب می کند که وعده های غذایی او شامل سه وعده ی اصلی و دو تا سه میان وعده باشد . وعده های اصلی باید مقوی و پر انرژی بوده و میان وعده ها مناسب و مکمل وعده های اصلی باشند.
البته نباید فراموش کنیم که در این سن کودک هنوز با شیر مادر تغذیه می شود تا بخشی از انرژی و مواد مغذی مورد نیاز او از این طریق در اختیارش قرار گیرد.
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید غذای کودک
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
نام نام خانوادگی مدرک تحصیلی تلفن
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح :
توجه به خودکفایی این صنعت و همجنین نیاز بازار داخلی به تولید این محصول با توجه به این که تولید غذای کودک می تواند به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور کمکی هر چند کوچک نماید و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعالیت های تولیدی این طرح را برای اجرا انتخاب کرده ام.
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه :
این طرح از جهات گوناگون برای جامعه مفید است ، شکوفایی اقتصادی و خودکفایی در تولید یکی از محصولات ، سوددهی و بهبود وضعیت اقتصادی ، اشتغالزایی ، استفاده از نیروی انسانی متخصص در پرورش کالای داخلی و بهره گیری از سرمایه ها و داشته های انسانی در بالندگی کشور .
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 19 نفر میباشد .
تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
منظور از مقوی کردن غذای کودک این است که انرژی غذای کودک بیشتر شود. بخصوص، کودکانی که دچار اختلال رشد شده اند باید انرژی بیشتری دریافت کنند. برای اینکه انرژی غذای کودک بیشتر شود براساس سن کودک در هر زمان می توان به غذای او موادی اضافه نمود.
برای مقوی کردن می توان به غذای کودک آرد یا روغن مایع اضافه نمود. به هر وعده غذای کودک "صبحانه، ناهار، شام" حدود یک تا دو قاشق مرباخوری روغن مایع یا کره آب شده اضافه نمایید.
چگونه می توان غذای کودک را مغذی کرد؟
منظور از مغذی کردن، اضافه نمودن موادی است که علاوه بر انرژی، مقدار پروتئین، ویتامین ها و املاح غذای کودک را بیشتر می کند.
مواد غذایی پروتئینی برای رشد کودک ضروری اند. برای اینکه پروتئین غذای کودک بیشتر شود می توانید:
- حتی الامکان مقداری گوشت بصورت تکه ای یا چرخ کرده (مانند گوشت مرغ، ماهی، گوسفند و گوساله) به غذای کودک اضافه کنید.
- حبوبات مثل نخود، لوبیا، عدس، ماش منبع خوبی از پروتئین هستند. با شروع 9 ماهگی برای تأمین پروتئین مورد نیاز کودک حبوبات کاملا" پخته و له شده به سوپ کودک اضافه کنید.
- افزودن تخم مرغ به غذای کودک می تواند پروتئین غذای کودک را بیشتر کند. برای مثال، تخم مرغ آب پز را داخل پوره سیب زمینی و یا سوپ کودک، بعد از طبخ آن رنده کنید. (در مورد کودکان زیر یکسال باید فقط زرده تخم مرغ به کودک داده شود).
پروژه کارآفرینی تولید پوشال کولر
1- 1 مقدمه :
پوشال در کولر های آبی یکی از اجزایی است که در سال یکبار نیاز به تعویض دارد ، استفاده بسیار زیاد از کولر های آبی در ایران تولید پوشال کولر را به یک صنعت سودآور تبدیل کرده است ، به دلیل استفاده از این نوع کولر در ایران بیشتر از هر جای دیگری در جهان، گاه این نوع کولرها با عنوان کولر ایرانی شناخته میشوند.
قدیمیترین نمونهٔ کولر آبی در جهان، که همان بادگیر است در حدود هزاران سال پیش در ایران اختراع شد. کارکرد بادگیرها به این ترتیب میباشد که هوای جاری بیرون از خانه را به داخل خود میکشد و با تشتهای آبی که درونش تعبیه شده، هوا را خنک و سبک کرده و به داخل خانه هدایت میکند.
موضوع:
پروژه کارآفرینی تولید پوشال کولر
فهرست مطالب
فصل اول - کلیات
1- 1 مقدمه
1 – 2 نام کامل پروژه و محل اجرای آن
محل اجرا
1 – 3 – مشخصات متقاضیان
1 – 4 – دلایل انتخاب پروژه
1 – 5 میزان مفید بودن پروژه برای جامعه
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی
تاریخچه و سابقه مختصر پروژه
ساختمان موتور کولر آبی
مجوز های قانونی
مراحل صدور جواز تاسیس
شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافتجواز تاسیس
1- اشخاص حقیقی
2- اشخاص حقوقی
مدارک مورد نیاز
اصلاحیه جواز تاسیس
تعریف
صدور پروانه بهره برداری
مراحل صدور توسعه پروژه
فصل دوم - روش انجام کار
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه
بازدید از محل تولید پوشال کولر
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده
فهرست تجهیزات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار
حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی
حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت جذب مشتریان)
فصل سوم - امور مالی پروژه
1- سرمایه گذاری ثابت پروژه
1-1- زمین محل اجرای پروژه
2-1- محوطه سازی
3-1- ساختمان ها
4-1- تأسیسات و تجهیزات
5-1- ماشین آلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی
6-1- وسایل نقلیه و وسایل حمل و نقل داخل کارخانه
7-1- تجهیزات اداری و کارگاهی
8-1- هزینه های قبل از بهره برداری
جدول هزینه های ثابت پروژه
2- هزینه های جاری پروژه
1-2- حقوق و دستمزد
حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی
حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی
2-2- مواد اولیه و بسته بندی
3-2- هزینه سوخت و انرژی
4-2-استهلاک و تعمیر و نگهداری
جدول هزینه های جاری پروژه
جدول هزینه های ثابت و متغیر تولید
سرمایه در گردش
جدول سرمایه گذاری
ظرفیت تولید
قیمت فروش واحد
فروش کل
قیمت تمام شده هر واحد تولید
محاسبه نقطه سر به سر
میزان فروش در نقطه سر به سر
سود ناویژه
محاسبه سود ویژه
سود عملیاتی
سود ویژه قبل از کسر مالیات
نرخ برگشت سرمایه
دوره برگشت سرمایه
فصل چهارم - جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات
نتایج حاصله از اجرای پروژه
1- 1 مقدمه :
پوشال در کولر های آبی یکی از اجزایی است که در سال یکبار نیاز به تعویض دارد ، استفاده بسیار زیاد از کولر های آبی در ایران تولید پوشال کولر را به یک صنعت سودآور تبدیل کرده است ، به دلیل استفاده از این نوع کولر در ایران بیشتر از هر جای دیگری در جهان، گاه این نوع کولرها با عنوان کولر ایرانی شناخته میشوند.
قدیمیترین نمونهٔ کولر آبی در جهان، که همان بادگیر است در حدود هزاران سال پیش در ایران اختراع شد. کارکرد بادگیرها به این ترتیب میباشد که هوای جاری بیرون از خانه را به داخل خود میکشد و با تشتهای آبی که درونش تعبیه شده، هوا را خنک و سبک کرده و به داخل خانه هدایت میکند.
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید پوشال کولر
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
نام نام خانوادگی مدرک تحصیلی تلفن
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح :
توجه به خودکفایی این صنعت و همجنین نیاز بازار داخلی به تولید این محصول با توجه به این که تولید پوشال کولر می تواند به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور کمکی هر چند کوچک نماید و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعالیت های تولیدی این طرح را برای اجرا انتخاب کرده ام.
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه :
این طرح از جهات گوناگون برای جامعه مفید است ، شکوفایی اقتصادی و خودکفایی در تولید یکی از محصولات ، سوددهی و بهبود وضعیت اقتصادی ، اشتغالزایی ، استفاده از نیروی انسانی متخصص در پرورش کالای داخلی و بهره گیری از سرمایه ها و داشته های انسانی در بالندگی کشور .
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 20 نفر میباشد .
تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
از آنجایی کولرهای آبی در پشت بام نصب میشوند، باید از نظر استحکام در محلی گذاشته شوند که در سقف ایجاد لرزش و صدا ننمایند. مثلا آنها را نباید روی ستونها یا نزدیک دیوارها قرار داد. محل قرار گرفتن کانالهای کولر باید از قبل پیش بینی شده باشد، که در روی پشت بام ورودی کانال از طریق اطاقک سیمانی توسط برزنت به کولر متصل گردد. در قسمت زیر کولر معمولا یک قاب فلزی چهار پایه به ارتفاع حدود 30 سانتیمتر قرار داده میشود.